Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka masła + odrobina do posmarowania pieczywa
- 2 plastry sera mozzarella (grubości ok 0,5cm)
- 1 jajko
- 2 łyżki tłustego mleka
- 3 łyżki mąki
- sól, pieprz
- kromki chleba smarujemy masłem, układamy na jednej 2 plastry mozzarelli i przykrywamy drugą. Dociskamy.
- w miseczce roztrzepujemy jajko z mlekiem i przyprawami
- mąkę wysypujemy na talerz
- tost wkładamy do masy jajecznej, aby z każdej strony masa mogła wsiąknąć w pieczywo.
- wyjmujemy, obtaczamy w mące i przekładamy spowrotem do masy jajecznej.
- na patelni roztapiamy masło i podsmażamy tost na niewielkim ogniu z obu stron. Kiedy poczujemy, że obie kromki się "zespoiły" roztopioną mozzarellą, zdejmujemy tost z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz