poniedziałek, 18 maja 2020

Imprezowe przekąski 2

Dawno, dawno temu znalazł się na tym blogu przepis na imprezowe przekąski z ciasta francuskiego. Wiele się od tego czasu zmieniło, np. to, że od ponad roku gotuję w 100% roślinnie więc i tego typu przekąski prezentują się u mnie nieco inaczej. Poniżej kilka pomysłów, co w wersji wegańskiej może się na takiej desce znaleźć :)


Na desce znalazły się:
  • kanapki z pastą z suszonych pomidorów i warzywami
  • kromki bagietki
  • świeże warzywa do dipowania (mini papryki, plastry ogórka, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe)
  • pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami (moczymy przez ok 2godz. 1/3 szklanki ziaren słonecznika i blendujemy z 6 suszonymi pomidorami i 4 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów i czosnkiem. Doprawiamy do smaku, ewentualnie dolewamy wody lub oliwy, żeby uzyskać preferowaną gęstość)
  • orzechy
  • oliwki
  • hummus
  • owoce (morele i winogrona)
  • "ser" Violife

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz