poniedziałek, 25 marca 2013

Wątróbka z jabłkami i miodem


Wątróbka z jabłkami jest dosyć oczywistym połączeniem. Ja postanowiłam wzbogacić je miodem i wyszło... bardzo pysznie :)



Składniki:
  • 500g wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  • wątróbki płuczemy pod bieżącą wodą i oczyszczamy z błon. 
  • cebulę kroimy w półkrążki
  • na patelni roztapiamy masło i podsmażamy wątróbkę z cebulą.
  • gdy wszystko się przyrumieni, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, przykrywamy i dusimy przez 20 minut. 
  • dodajemy łyżkę miodu, sól, pieprz i dusimy jeszcze 10 minut mieszając od czasu do czasu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz