Składniki:
- 1 niewielka cukinia
- 1/2 kawałka dobrej kiełbasy (u mnie jałowcowa)
- 2 pieczarki
- 1/2 cebuli
- 1/2 małej czerwonej papryki
- 4 plastry sera mozzarella
- sól, pieprz, tymianek
- olej
- cukinię kroimy na pół i wydrążamy środek. Ja robię to za pomocą takiej łyżki
- kiełbasę, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i wszystko podsmażamy z dodatkiem soli, pieprzu i tymianku na łyżce oleju aż cebula się zeszkli.
- przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych połówek cukinii i przykrywamy plastrami mozzarelli.
- zapiekamy w temp. 180 stopni przez 20-25 min.
u mnie też dzisiaj faszerowana cukinia, a w pudełeczku już czeka druga porcja na jutro do pracy :)
OdpowiedzUsuń