Składniki:
- ciasto przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym tutaj
- po 1 opakowaniu (ok 150g) serów gorgonzola i camembert
- 2 mozzarelle
- 2 jajka
- 150ml śmietany kremówki 30%
- 1 pomidor
- świeży tymianek
- sól, pieprz
- bazylia
- przygotowujemy ciasto zgodnie z instrukcjami podanymi tu.
- na podpieczonym spodzie układamy pokrojone sery
- z jajek, śmietany i przypraw przygotowujemy sos, którym zalewamy tartę.
- na wierzchu układamy plastry pomidora i całość posypujemy bazylią.
- zapiekamy 25min w temp. 180 stopni.
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńMmm, musi smakować doskonale!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :) uwielbiam sery i pomidory, a w takim wydaniu to musi smakowac świetnie ;)
OdpowiedzUsuń