niedziela, 22 września 2013

Śniadaniowe racuchy z brzoskwinią

Kiedy czuję w powietrzu jesień, mam ochotą na bardziej sycące śniadania, co w gruncie rzeczy nie jest niczym wyjątkowym :) Dostałam od dziadka pokaźną ilość brzoskwiń i postanowiłam przygotować z nich niedzielne śniadanie. Przedstawiam przepis na brzoskwiniowe racuszki!


Składniki:
  • 6 łyżek mieszanych płatków zbożowych (mogą być też wyłącznie owsiane)
  • 3 małe brzoskwinie
  • 1 jajko
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka miodu
  • odrobina cynamonu
Przygotowanie:
  • składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
  • na patelni roztapiamy masło z dodatkiem oleju i smażymy racuchy.
  • podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie tym razem jogurt naturalny, brzoskwinie i cukier brązowy.

2 komentarze:

  1. idealne śniadanie na leniwy niedzielny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne racuszki, uwielbiam wszelkie brzoskwiniowe śniadania ;D

    OdpowiedzUsuń