niedziela, 30 marca 2014

Kapusta w marynacie z octu ziołowego

Absolutnie genialny przepis. Jest to najlepsza wersja kapusty, jaką dane mi było jeść. Jedyny minus tego przepisu jest taki, że ciężko w Polsce o ocet ziołowy, więc pozostaje Wam allegro, albo znajomi za naszą zachodnią granicą ;) Ja użyłam tego octu.


Składniki:
  • 1 średnia główka białej kapusty
  • 1 szklanka octu ziołowego
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soli
  • pieprz
  • pietruszka (1 pęczek)
Przygotowanie:
  • kapustę poszatkować i odstawić
  • zagotować ocet z olejem, solą, cukrem, musztardą i pieprzem.
  • po zagotowaniu zdjąć z ognia i zalać kapustę 
  • dodać posiekaną pietruszkę i dokładnie wymieszać. 
  • odstawić min. na pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz