Składniki:
- 150-200g suma europejskiego
- 1 łyżka miodu naturalnego (najlepiej gryczanego, ale może być też inny)
- 2 łyżki masła
- 1 kwaśne jabłko
- pół pęczka koperku
- sól i kolorowy pieprz
- umytą rybę nacieramy solą i pieprzem.
- na patelni roztapiamy miód i dodajemy 1 łyżkę masła (wszystko na małym lub średnim ogniu). Jak całość się roztopi, układamy rybę i smażymy z obu stron (po ok 2-3 min z każdej)
- z jabłek usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na plastry
- koperek drobno siekamy i obtaczamy w nim plasterki jabłka
- na osobnej patelni roztapiamy masło i podsmażamy krótko jabłko (po 1 min z każdej strony)
- wykładamy na talerz jabłka, na których układamy suma.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz