Składniki:
- tuńczyk w oleju 80g netto (mała puszka, ja użyłam tego w potrójnym opakowaniu :)
- 1 ogórek konserwowy
- 1 łyżka siekanego koperku
- 2 łyżki śmietanki lub mleka
- 3 jajka
- sól
- na patelnię wykładamy tuńczyka z olejem. Jeżeli oleju jest bardzo dużo, odlewamy, aby pozostały mniej więcej 2 łyżki.Podsmażamy pod przykryciem (to konieczne :) )
- w oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z solą, pokrojonym ogórkiem, koperkiem i śmietanką (mlekiem)
- zalewamy tuńczyka i smażymy podważając brzegi i lekko przechylając patelnię, aby płynna część spływała na spód. W końcowej fazie smażenia nakładamy ponownie pokrywkę i czekamy aż całość się zetnie.
- zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz