Składniki:
- 3 duże marchewki
- puszka pomidorów
- 2 łyzki masła
- pół cebuli
- 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym
- ząbek czosnku
- 4 łyżki ketchupu
- sól, pieprz, imbir, ostra papryka, cukier
- marchew i cebulę obieramy i kroimy w plastry.
- w garnku roztapiamy masło i podsmażamy cebulę. Jak się zeszkli, dorzucamy marchewkę i wszystko razem podsmażamy przez ok. 10 min.
- pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony drobno czosnek, mieszamy i zalewamy litrem wody. Dorzucamy pomidory, ketchup i przyprawy do smaku i gotujemy aż marchewska będzie miękka.
- Zdejmujemy z ognia i całość blendujemy na gładką masę
- dorzucamy fasolkę z sosem i sprawdzamy, czy zupa nie wymaga doprawienia. Gotujemy jeszcze przez chwilę i zdejmujemy z ognia.
u mnie dzisiaj też krem rozgrzewający!
OdpowiedzUsuń