Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- rozdrobniony ząbek czosnku
- łyżeczka soli
- 20 skrzydełek
- pół szklanki roztopionego masła
- pół szklanki sosu chilli
- skrzydełka kroimy w miejscu łączenia kości na pół
- do mocnego woreczka wsypujemy mąkę z solą, pieprzem i czosnkiem
- wrzucamy skrzydełka, zawiązujemy worek i potrząsamy nim, żeby skrzydełka pokryły się mąką z dodatkami
- wkładamy do lodówki conajmniej na godzinę
- masło mieszamy dokładnie z sosem chilli
- wyjmujemy skrzydełka i obtaczamy w zalewie z masła i sosu chilli
- wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i pieczemy przez 45 minut w temp. 200 stopni, odwracając skrzydełka w połowie czasu na drugą stronę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz