Składniki:
- świeży filet z łososia (tyle porcji ile potrzeba :) )
- musztarda francuska (z ziarnami gorczycy)
- koperek
- ew. ziarna kolorowego pieprzu
- szpinak mrożony (lub świeży)
- pomidory suszone
- mała cebula
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
- porcje łososia układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem
- każdy kawałek smarujemy łyżeczką musztardy, jak lubimy, dodatkowo posypujemy niewielką ilością ziaren pieprzu. Dodatkowo układamy gałązkę koperku na każdym kawałku ryby
- pieczemy przez ok 20-25 minut w temp 175 stopni z termoobiegiem
- szpinak rozmrażamy
- w garnku rozgrzewamy trochę oliwy z pomidorów suszonych i podsmażamy pokrojoną drobno cebulę
- dodajemy szpinak, pokrojone w paski pomidory suszone i rozdrobniony czosnek
- doprawiamy do smaku i gotujemy przez ok. 15 minut.
- na talerz wykładamy szpinak, na nim kładziemy kawałek ryby. podajemy z cząstką cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz