sobota, 9 lipca 2016

Filet z indyka w miodzie i musztardzie

Kolejna propozycja lekkiego obiadu na lato. Indyk bogaty w białko i ubogi w tłuszcz wydaje się być idealną propozycją na ciepłe dni. Podałam go z fasolką, ale możecie zastąpić ją dowolnym dodatkiem. Smakuje świetnie również w towarzystwie Coleslawa :)


Składniki:
  • 3 filety z indyka (łącznie ok 400g)
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oleju (ja użyłam Kujawskiego oleju z czosnkiem i bazylią)
  • 1-2 rozdrobnione ząbki czosnku (zależy od preferencji :) )
  • 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
  • filety myjemy i osuszamy
  • z pozostałch składników przygotowujemy marynatę
  • filety dokładnie pokrywamy marynatą i odstawiamy do lodówki min. na 2 godziny
  • grillujemy na patelni grillowej (lub grillu :) )
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz