Składniki:
- 2 czerstwe croissanty
- 100g cukru
- 2 łyżki wody
- 125 ml śmietany 18%
- 125ml mleka
- 2 roztrzepane jajka
- rogaliki rwiemy na kawałki i wkładamy do żaroodpornego naczynia.
- cukier wsypujemy do rondla, zalewamy wodą i lekko kołyszemy garnkiem, żeby cukier wymieszał się z wodą.. Stawiamy na średnim ogniu. Gotujemy bez mieszania aż zrobi się karmel o bursztynowej barwie (ok 3-5 minut)
- dodajemy śmietanę i mleko i mieszamy.
- zdejmujemy rondel z ognia i dodajemy jajka ciągle mieszając.
- zalewamy rogaliki i zapiekamy 20 min w temp. 180 stopni.
Super pudding :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pysze :D
OdpowiedzUsuńJezu, ale dawka kaloryczna. :D
OdpowiedzUsuńPycha!
ojej, ale te ścięte jajka na zdjęciu nie wyglądają zbyt kusząco niestety
OdpowiedzUsuń