Myślę, że następnym razem dodam do nich jeszcze wiórki kokosowe. Jeżeli macie je pod ręką, możecie ich śmiało użyć w tym przepisie, będą się znakomicie komponować!
Składniki:
- 1 duży dojrzały banan
- 1 jajko + tyle mleka, żeby razem dawały szklankę
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 1 szklanka cukru
- 1,5 szk mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- pół szklanki drażetek czekoladowych lub posiekanej czekolady
- 1 łyżka kakao
- rozgniatamy w misce banan z masłem, dodajemy pozostałe składniki oprócz czekolady i miksujemy
- dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką.
- przekładamy ciasto do foremek na muffiny i pieczemy przez 20-25 min (do suchego patyczka) w temp. 175 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz