sobota, 23 marca 2013

Burger z kurczakiem i serem camembert

Burgery już dawno przestały się kojarzyć wyłącznie z wołowiną. Możemy je przygotować na niezliczoną ilość sposobów, w wersji rybnej, wegetariańskiej czy jakiejkolwiek innej :) U mnie dzisiaj burger z kurczakiem, który spokojnie może stanowić sycący obiad.





Składniki:
  • bułka (ja użyłam focacci)
  • filet z kurczaka usmażony/upieczony 
  • pomidor
  • sałata lodowa
  • ser camembert
  • kiełki brokuła
  • musztarda francuska
  • majonez
 Przygotowanie:
  • przekrojoną bułkę opiekamy w tosterze lub piekarniku, aż się lekko zarumieni i będzie chrupiąca. Dzięki temu sos nie wsiąknie tak szybko w bułkę i całość będzie dłużej świeża.
  • pomidor, ser i kurczaka kroimy na plastry, liście sałaty rwiemy na kawałki. 
  • w miseczce mieszamy majonez z musztardą w stosunku 1:1.
  • koronę i spód bułki smarujemy sosem. Na górną część nakładamy kolejno sałatę i pomidor, na spód plastry kurczaka, sera oraz kiełki. Całość zamykamy i...zabieramy się do jedzenia :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz