sobota, 30 marca 2013

Jajecznica z mozzarellą

Nie jest tajemnicą, że moje weekendowe śniadania znacznie odbiegają od tych, które jem na co dzień (czyli owsianki na milion sposobów ;) ). Poniżej przepis na jeden z moich weekendowych wariantów jajecznicy. Nie pierwszy i z całą pewnością nie ostatni!
 

Składniki:
  • kromka razowego chleba
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 kulki mozzarelli (ok 60g)
  • 1/2 pomidora
  • zielona cebulka
  • sól
  • łyżka masła
Przygotowanie:
  • Na patelni roztapiamy masło i przyrumieniamy pieczywo pokrojone w kostkę.
  • W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko oraz pokrojone w kostkę pomidory i mozzarellę. Wlewamy całość na patelnię i delikatnie mieszamy aż białko się zetnie.
  • Doprawiamy do smaku solą i dodajemy pokrojoną drobno zieloną cebulkę.
  • Jeżeli pomidory wyjęliśmy z lodówki, można na chwilę całość przykryć pokrywką, żeby wszystkie składniki się podgrzały.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz