Składniki:
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 4 pieczarki
- 1/2 papryki
- zielona cebulka - ilość według uznania :)
- 1 opakowanie (150g) sera topionego w plastrach (ja używam tego)
- sól, pieprz, tymianek
- 1 łyzka masła
- cebulę, paprykę i pomidor kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
- w garnku roztapiamy masło i podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę.
- zalewamy wodą (1-1,2l) i doprowadzamy do wrzenia. Gdy całość się zagotuje, wrzucamy pojedynczo plastry sera. Mieszamy, aż się całkowicie roztopią.
- dodajemy pomidory i zieloną cebulkę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
No ja osobiście uwuelbiam zupę serową:)
OdpowiedzUsuńPolecam w La Bofinger w Paryżu zaraz koło Bastille, ale oczywiście zaraz po tej podanej z przepisu.