Bardzo
prosta i szybka w przygotowaniu imprezowa (i nie tylko) przekąska.
Uwaga – znika szybko, więc warto przygotować jej odpowiednio dużo.
Uwaga – znika szybko, więc warto przygotować jej odpowiednio dużo.
- Placki tortilli
- Sos pomidorowy (ja użyłam salsy, ale może być ketchup)
- Surowa szynka wędzona (np. szwarcwaldzka)
- Tarty ser żółty
- Ostre papryczki peperoni w zalewie
(podane produkty są przykładową kompozycją. Możemy spokojnie wykorzystać własne pomysły!)
- Placek tortilli smarujemy sosem na całej powierzchni.
Na połowie układamy kolejno: plaster szynki, ser i kawałki papryki. Składamy całość na pół, żeby otrzymać kształt dużego pieroga. - Patelnię grillową przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym olejem i rozgrzewamy.
- Grillujemy tortillę z obu stron do momentu aż wzór „rusztu” osiągnie odpowiedni kolor.
- Gotową quesadillę kroimy na 3 części i układamy wachlarzowo na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz