niedziela, 17 marca 2013

Jajecznica ze szpinakiem

Propozycja śniadania dla miłośników jajecznicy :) Tym razem na zielono!


Składniki:
  • 2 jajka
  • bułka kajzerka lub 2 kromki chleba tostowego
  • 1/4szk mleka
  • garść baby szpinaku (najlepiej świeżego)
  • sól do smaku
  • 2 łyżki masła
Na patelni roztapiamy łyżkę masła i przyrumieniamy pokrojone w kostkę pieczywo. W międzyczasie mieszamy jajka z mlekiem i odrobiną soli. Na patelnię dorzucamy resztę masła i jak tylko się roztopi zalewamy całość roztrzepanymi jajkami. Smażymy całość ok minuty mieszając, po czym dorzucamy szpinak.  Całość podgrzewamy jeszcze chwilę, aż jajko zetnie się odpowiednio. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz