Składniki:
- rucola
- 1 jajko
- pół pomidora
- kilka oliwek
- dowolna ryba (u mnie mintaj)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pół średniego ogórka kiszonego
- pietruszka
- sól, pieprz
- w pojemniku na lunch (lub na talerzu :) ) układamy kolejno rucolę, pokrojone w ćwiartki jajka i pomidory oraz oliwki.
- rybę doprawiamy solą i pieprzem (lub w inny lubiany przez siebie sposób) i pieczemy w piekarniku.
- przygotowujemy sos mieszając jogurt z drobno posiekaną pietruszką oraz pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
- Po wyjęciu ryby z piekarnika czekamy aż wystygnie, następnie kroimy na kawałki. Układamy obok (lub na) sałatce.
- Jeżeli zabieramy sałatkę do pracy, sos proponuję zapakować oddzielnie, jeżeli spożywamy sałatkę od razu, możemy ją polać przygotowanym wcześniej sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz