Składniki:
(na 8 dużych lub 12 małych szt)
- 2 jabłka
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 125g cukru trzcinowego + 4 łyżeczki do posypania
- 125 ml płynnego miodu
- 60ml jogurtu naturalnego
- 125ml oleju roślinnego
- 2 jajka
- 75g całych migdałów
- jabłka obieramy i kroimy w kostkę ok 1cm
- w misce mieszamy mąkę, 1 łyżeczkę cynamonu i proszek do pieczenia
- w osobnym naczyniu mieszamy jogurt, jajka, cukier, miód i olej.
- migdały siekamy grubo i połowę wrzucamy do miski z mąką
- mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy jabłka i mieszamy, ale niezbyt długo.
- przekładamy ciasto do przygotowanych papilotek
- w miseczce mieszamy pozostałe migdały, 1 łyżeczkę cynamonu i 4 łyżeczki cukru trzcinowego. Tak przygotowaną mieszanką posypujemy muffiny.
- pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz