Składniki:
- 2 jajka
- 1/3 małej cukinii
- 1/3 pomidora
- 1/2 małej papryki czerwonej
- 1/2 kulki mozzarelli
- 1 łyzka pesto
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1/2 łyżki masła
- sól, pieprz
- na maśle podsmażamy pokrojone w cienkie plastry cukinię i paprykę.
- w miseczce roztrzepujemy jajka z łyżką pesto, szczypiorkiem i dodajemy pokrojony w kostkę pomidor i mozzarellę, mieszamy.
- masą jajeczną zalewamy podsmażone warzywa i całość smażymy lekko podważając brzegi i przechylając nieznacznie patelnię, aby płynna część spływała na spód. Po ok. 3 minutach przykrywamy i podgrzewamy, aż całość się zetnie (ok. 3-5min).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz