Kiedy mamy ochotę na zdrową przekąskę w środku dnia, warto mieć pod ręką tortillę. W lodówce zawsze znajdzie się coś, co można w nią zawinąć i tym sposobem mamy pyszne i proste w przygotowaniu danie. Ja dzisiaj prezentuję wersję z twarożkiem i warzywami, ale myślę, że każdy bez większego problemu opracowałby własną wersję tej lekkiej przekąski.
Składniki:
- 3 łyżki twarogu
- łyżka majonezu
- rucola
- 2 plastry pomidora
- 3 plastry ogórka
- pieprz ziołowy
- sól
Przygotowanie:
- twaróg mieszamy dokładnie z majonezem (najłatwiej będzie zrobić to ugniatając widelcem), doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na tortilli.
- kolejno układamy rucolę, pomidor i ogórek. Całość zawijamy w rulon i kroimy na pół.
Do twarogu możemy dodać szczypiorek lub ulubione zioła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz