piątek, 17 maja 2013

Tortilla z twarożkiem i warzywami

Kiedy mamy ochotę na zdrową przekąskę w środku dnia, warto mieć pod ręką tortillę. W lodówce zawsze znajdzie się coś, co można w nią zawinąć i tym sposobem mamy pyszne i proste w przygotowaniu danie. Ja dzisiaj prezentuję wersję z twarożkiem i warzywami, ale myślę, że każdy bez większego problemu opracowałby własną wersję tej lekkiej przekąski.


Składniki:
  • 3 łyżki twarogu
  • łyżka majonezu
  • rucola
  • 2 plastry pomidora
  • 3 plastry ogórka
  • pieprz ziołowy
  • sól
Przygotowanie:
  • twaróg mieszamy dokładnie z majonezem (najłatwiej będzie zrobić to ugniatając widelcem), doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na tortilli.
  • kolejno układamy rucolę, pomidor i ogórek. Całość zawijamy w rulon i kroimy na pół.
 Do twarogu możemy dodać szczypiorek lub ulubione zioła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz