Składniki:
- sałata dębowa
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 125g boczku wędzonego ( ja używam krojonego z Lidla :) )
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- 4 łyżeczki octu winnego
- pół pęczka pietruszki
- na patelni rozgrzewamy olej z rozdrobnionym czosnkiem i smażymy boczek (krojony w niewielkie kawałki). Jak zrobi się chrupiący, zdejmujemy patelnię z ognia i boczek przekładamy na ręcznik papierowy, pozostawiając wytopiony tłuszcz na patelni.
- do tłuszczu dodajemy musztardę i ocet, mieszamy dokładnie.
- na talerzu lub w misce układamy sałatę, jajka, boczek i polewamy dressingiem. Całość posypujemy drobno siekaną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz