sobota, 26 października 2013

Roszponka z jajkami na śniadanie

Sałatki ciągle są postrzegane jako danie raczej lunchowo - obiadowe niż śniadaniowe. Ja skutecznie obalam ten mit i prezentuję kolejną już sałatkę na śniadanie :)


Składniki:
  • 2 garści roszponki
  • 2 jajka ugotowane na twardo lub pół-miękko
  • 4 plastry szynki
  • 5 łyżek twarożku wiejskiego
  • 1/3 czerwonej papryki
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  • na talerzu układamy roszponkę, plastry szynki i połówki jajek
  • twarożek mieszamy z przyprawami i pokrojoną drobno papryką (możemy dodać odrobinę majonezu)
  • Twarożek nakładamy na jajka i roszponkę, podajemy z pieczywem.
 Nawiązując do roszponki, linkuję filmową wersję Roszpunki Braci Grimm. Jak widać, uzależnienie od niej nie prowadzi do niczego dobrego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz