Składniki:
- 200g wątróbki drobiowej
- 1 średniej wielkości jabłko
- łyżeczka miodu (albo odrobina więcej dla fanów słodkich dań :) )
- łyżka oleju
- kilka liści sałaty lodowej
- sól, pieprz
- wątróbki oczyszczamy z błon i kroimy na kawałki wielkości kęsa.
- na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę przez ok. 5 min.
- jabłko kroimy w kostkę i dorzucamy do wątróbki.
- dodajemy miód, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i dusimy ok. 10 min pod przykryciem. Jeżeli jabłka puściły dużo soku i sos jest bardzo rzadki, chwilę odparowujemy zdejmując pokrywkę.
- Sałatę rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Na wierzchu układamy wątróbkę z jabłkami i polewamy sosem z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz