poniedziałek, 17 marca 2014

Sałatka z fasolką szparagową

Nazwałabym tą sałatkę przedwiosenną, bo smakuje lekko, ale jednak dostarcza solidną ilość kalorii ;) Smakuje świetnie sama, ale równie dobrze sprawdza się w towarzystwie grillowanego kurczaka lub kiełbasek na ciepło. 


Składniki:
  • 500g konserwowej fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej)
  • 150g żółtego sera
  • 4 ogórki konserwowe
  • kilka kawałków papryki marynowanej
  • 3 jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
Przygotowanie:
  • fasolkę odsączamy, przekładamy do miski
  • dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, ser żółty i jabłka.
  • paprykę kroimy na cienkie paseczki, a cebulę drobno siekamy, dorzucamy do reszty.
  • z majonezu, musztardy i ketchupu przygotowujemy sos.
  • wszystko mieszamy dokładnie. Możemy doprawić jeżeli mamy na to ochotę. Ja już nie doprawiam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz