piątek, 19 czerwca 2015

Koktajl z jarmużu, truskawek i rabarbaru

Jeżeli zielone koktajle nie przypadły Wam do gustu ze względu na przebijający się smak liści, ta opcja powinna Was zadowolić :) Koktajl jest wyraźnie kwaśno-truskawkowy, co pozwala zapomnieć, że są w nim jeszcze 2 garści dobroczynnego jarmużu! ;)


Składniki:
  • 7 dużych truskawek
  • pół łodygi rabarbaru
  • 2 garści liści jarmużu (bez łodyżek)
  • 1/4 szk. wody niegazowanej
Przygotowanie:
  • z truskawek usuwamy szypułki, rabarbar obieramy. Kroimy owoce na kawałki.
  • wrzucamy do blendera z liśćmi jarmużu, dolewamy wodę i blendujemy aż całość będzie jednolita. 
Smacznego i...na zdrowie! :)

1 komentarz: