niedziela, 28 lutego 2016

Deviled Eggs

Podobno bez tych nadziewanych jajek nie było imprezowego bufetu w amerykańskich latach 50-tych. Dziś wiemy, że jajka można faszerować na setki sposobów, jednak w tamtym okresie królowały właśnie te, stąd ten przepis na moim blogu. Jest on maksymalnie prosty i stanowi swego rodzaju "bazę", ale w internecie można znaleźć różne jego wariacje: z dodatkiem octu, chilli, pikli itd. Zainteresowanych zachęcam do odwiedzenia np. tej strony.


Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1/4 szk. majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • słodka papryka w proszku
 Przygotowanie:
  •  jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół
  • ostrożnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem mieszając z majonezem, musztardą, solą i pieprzem
  • tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy jajka
  • posypujemy słodką papryką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz