Składniki:
- paluszki rybne (po 2-3 na jednego burgera)
- bułki do hamburgerów lub jak u mnie grahamki
- ogórki konserwowe
- sałata rzymska lub lodowa
- 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
- 3 łyżki majonezu
- koperek
- sól, pieprz
- ew. natka pietruszki
- sok z cytryny
- rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni z termoobiegiem i wkładamy ułożone na blaszce paluszki rybne.
- po ok 15 minutach dokładamy przekrojone na pół bułki, cięciem do góry
- wyjmujemy jak bułki zaczną się rumienić.
- przygotowujemy sos mieszając majonez z jogurtem, posiekanym koperkiem (i pietruszką), przyprawami i odrobiną soku z cytryny.
- spód i wierzch bułki smarujemy sosem. Na spodzie bułki układamy sałatę, na niej paluszki rybne, plastry ogórka i polewamy odrobiną sosu. Przykrywamy wierzchem bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz