niedziela, 22 maja 2016

Fishburger

Wiem, że pewnie lepiej, zdrowiej i bardziej efektownie byłoby samemu przygotować kotleciki z ryby i na ich podstawie przygotować fishburgery. Ale czasem chce się przygotować coś na szybko i (nie oszukujmy się) z użyciem smacznych gotowych produktów, które doskonale znamy. Takie są właśnie paluszki rybne, które osobiście bardzo lubię i nie zamierzam z nich rezygnować :) Dlatego dzisiaj mam  dla Was przepis na super szybkie i smaczne fischburgery właśnie z użyciem mrożonych paluszków rybnych.


Składniki:
  • paluszki rybne (po 2-3 na jednego burgera)
  • bułki do hamburgerów lub jak u mnie grahamki
  • ogórki konserwowe
  • sałata rzymska lub lodowa
  • 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • koperek
  • sól, pieprz
  • ew. natka pietruszki
  • sok z cytryny
 Przygotowanie:
  • rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni z termoobiegiem i wkładamy ułożone na blaszce paluszki rybne.
  • po ok 15 minutach dokładamy przekrojone na pół bułki, cięciem do góry
  • wyjmujemy jak bułki zaczną się rumienić.
  • przygotowujemy sos mieszając majonez z jogurtem, posiekanym koperkiem (i pietruszką), przyprawami i odrobiną soku z cytryny.
  • spód i wierzch bułki smarujemy sosem. Na spodzie bułki układamy sałatę, na niej paluszki rybne, plastry ogórka i polewamy odrobiną sosu. Przykrywamy wierzchem bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz