poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Tost z indykiem i awokado

Kolejna "retro kanapka", tym razem piętrowa :) Prosta w przygotowaniu i w mojej wersji nieco zdrowsza (oryginalny przepis zawierał jeszcze bekon). Polecam na śniadanie lub lunch, bo jest nie tylko przepyszna, ale i bardzo sycąca!


Składniki:
(na jedną porcję)
  • 3 kromki chleba tostowego
  • ok 1/3 dojrzałego awokado
  • 25g wędliny z indyka (lub pieczonego filetu z indyka)
  • duży liść sałaty lodowej
  • majonez
  • musztarda
 Przygotowanie:
  • chleb tostowy opiekamy w tosterze lub piekarniku
  • 2 tosty smarujemy majonezem, jeden musztardą.
  • na dolnym toście, na warstwie majonezu układamy liście sałaty i plastry wędliny
  • przykrywamy tostem z musztardą (musztardą do dołu)
  • wierzch smarujemy kolejną porcją musztardy
  • awokado kroimy  plasterki i układamy na musztardzie
  • przykrywamy tostem z majonezem
  • wbijamy długie wykałaczki w 2 przeciwległych "narożnikach" i kroimy po przekątnej na 2 trójkąty.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz