Składniki:
- 1 op. niebieskiej galaretki
 - 1 op. czerwonej galaretki
 - 300 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki (30% lub 36%) albo gotowa bita śmietana
 
- przygotowujemy niebieską galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu, rozlewamy do szklanek i odstawiamy do stężenia.
 - ubijamy śmietanę i nakładamy 2/3 masy na niebieską galaretkę (uważamy, żeby nie ubrudzić szklanek). Wstawiamy do lodówki
 - przygotowujemy czerwoną galaretkę, ale po rozpuszczeniu jej w wodzie odstawiamy do przestygnięcia (nie stężęnia! Ma być nadal płynna)
 - wlewamy cieniutką warstwę czerwonej galaretki na bitą śmietanę i wstawiamy do lodówki. Jak cienka warstwa stężęje, ostrożnie wlewamy resztę galaretki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz