Popularnym dodatkiem do dań amerykańskich, zwłaszcza tych z grilla, są marchewka i seler naciowy z dodatkiem dipu. Dzisiaj mam dla Was przepis na mój ulubiony dip, czyli Blue Cheese (z dodatkiem sera z niebieską pleśnią), który świetnie pasuje do świeżych warzyw.
Składniki:
- mały kubek śmietany 12%
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 mały ząbek czosnku
- 60g sera z niebieską pleśnią (gorgonzola, Lazur)
Przygotowanie:
- wymieszać majonez ze śmietaną i sosem.
- dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
- ser pokruszyć w palcach, dodać do reszty, dokładnie wymieszać
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami.
Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńŚwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńPychotka:)
OdpowiedzUsuń