poniedziałek, 6 marca 2017

Dip do warzyw

Popularnym dodatkiem do dań amerykańskich, zwłaszcza tych z grilla, są marchewka i seler naciowy z dodatkiem dipu. Dzisiaj mam dla Was przepis na mój ulubiony dip, czyli Blue Cheese (z dodatkiem sera z niebieską pleśnią), który świetnie pasuje do świeżych warzyw.


Składniki:
  • mały kubek śmietany 12%
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 60g sera z niebieską pleśnią (gorgonzola, Lazur)
Przygotowanie:
  • wymieszać majonez ze śmietaną i sosem.
  • dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
  • ser pokruszyć w palcach, dodać do reszty, dokładnie wymieszać 
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami.

3 komentarze:

  1. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń
  2. Śwetne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń