Święta, święta i po świętach. Jak to zazwyczaj bywa, po Świętach pozostaną nam nie tylko wspomnienia, ale także jedzenie, którego jak zwykle przygotowaliśmy za dużo :) Poniższy przepis na prostą pastę jajeczną to świetny pomysł na zużycie pozostałych jajek (w tym tych w majonezie).
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pół szk. tartego sera
- ulubione zioła (u mnie koperek, majeranek, pietruszka i rzeżucha)
- 2-3 łyżki majonezu (jeżeli używamy jajek w majonezie, być może dodatkowy majonez nie będzie potrzebny)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- jajka kroimy w kostkę, zioła drobno siekamy
- mieszamy dokładnie wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Past świetnie smakuje z rzodkiewką lub warzywami konserwowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz