poniedziałek, 17 kwietnia 2017

Pasta jajeczno serowa

Święta, święta i po świętach. Jak to zazwyczaj bywa, po Świętach pozostaną nam nie tylko wspomnienia, ale także jedzenie, którego jak zwykle przygotowaliśmy za dużo :) Poniższy przepis na prostą pastę jajeczną to świetny pomysł na zużycie pozostałych jajek (w tym tych w majonezie).




Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pół szk. tartego sera
  • ulubione zioła (u mnie koperek, majeranek, pietruszka i rzeżucha)
  • 2-3 łyżki majonezu (jeżeli używamy jajek w majonezie, być może dodatkowy majonez nie będzie potrzebny)
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  • jajka kroimy w kostkę, zioła drobno siekamy 
  • mieszamy dokładnie wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. 
Past świetnie smakuje z rzodkiewką lub warzywami konserwowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz