sobota, 27 maja 2017

Caprese w cukinii

Pomimo, że jeszcze oficjalnie mamy wiosnę, czuję już lato. A jak lato, to moje ulubione połączenie pomidorów i mozzarelli :) Tym razem postanowiłam zapiec je w cukinii i wyszło pysznie!


Składniki:
  • 2 niewielkie cukinie
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • opakowanie mozzarelli w mini kulkach
  • trochę czerwonej cebuli
  • olej
  • przyprawa do pomidorów
Przygotowanie:
  • cukinie kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek, lekko posypujemy przyprawą
  •  pomidory kroimy na ćwiartki, cebulę w półkrążki
  • w każdej cukinii układamy kulki mozzarelli, pomidory i cebulę, posypujemy ziołami i skrapiamy olejem. 
  • zapiekamy w temp. 175 stopni przez ok 20 min (aż ser się przyrumieni)
Świetnie smakuje z dodatkiem jogurtu wymieszanego z pesto (lub samym pesto).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz