Czy też uważacie, że batoniki Kinder Country są zdecydowanie za małe? ;) Teraz możecie sobie przygotować deser inspirowany tym smakołykiem w ilości, jaka tylko Wam się zamarzy. Przepisów na ten deser jest sporo, ja postanowiłam jednak podejść do tematu po swojemu i choć główne składniki się nie zmieniły, to np. postanowiłam nie dodawać cukru a serek mascarpone zastąpić Philadelphią. Wyszło tak, jak miało wyjść, czyli lekko i nie za słodko. Bardzo polecam ten szybki w przygotowaniu (bez pieczenia!) deser, szczególnie na lato :)
Składniki:
- 400ml śmietanki kremówki 30%
- 1 małe opakowanie naturalnego serka Philadelphia
- ok 2-3 szk. płatków Nestle Kangus
- biszkopty do wyłożenia naczynia (ok 12 szt u mnie)
- pastylki czekoladowe lub polewa czekoladowa
Przygotowanie:
- śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo serek. W tym momencie możemy też dodać cukier puder, jeżeli chcemy dosłodzić deser. Pamiętajcie jednak, że same płatki są już słodkie.
- dodajemy Kangus w możliwie największej ilości, ale żeby ciągle dało się mieszać masę i każdy płatek był otoczony kremem :)
- na dnie naczynia układamy biszkopty, na nie wykładamy masę i dekorujemy czekoladą.
- odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.
Deser dobrze się kroi po schłodzeniu no i jest przepyszny :) Myślę, że z powodzeniem można go przygotować również w pucharkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz