środa, 12 czerwca 2013

Koperkowe klopsiki

Smak koperku zawsze kojarzy mi się z latem. Dlatego też lubię tradycyjne dania wzbogacać jego smakiem, kiedy przychodzą ciepłe dni. Dzisiaj prezentuję super proste w przygotowaniu klopsiki z mięsa mielonego.




Składniki:
  • 250g mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka wieprzowa)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • pół pęczka koperku (ok 2 łyżek siekanego)
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
  • mięso mieszamy z jajkiem, płatkami owsianymi, posiekanym koperkiem oraz przyprawami.
  • na patelni rozgrzewamy tłuszcz (łyżkę oleju lub masła).
  • z mięsa formujemy niewielkie kotleciki i smażymy je z każdej strony po 4-5 min na patelni ustawionej na średnim ogniu.
Ps. smakują świetnie z mizerią! :)

1 komentarz:

  1. Piękności, również jestem fanem mięsa mielonego, które jest pyyszne!

    OdpowiedzUsuń