Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki miodu
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- szczypta cynamonu
- opcjonalnie 1,5 łyżki zarodków pszennych, łyżka ostropestu plamistego
- roztrzepane jajko mieszamy z mlekiem i płatkami owsianymi
- roztapiamy masło z miodem (ja zrobiłam to w kuchence mikrofalowej) i dodajemy do masy z płatkami owsianymi. Mieszamy dodając pozostałe składniki.
- ciasto przekładamy do papilotek, możemy posypać wierzch płatkami migdałów.
- pieczemy 20 minut w temp. 175 stopni z termoobiegiem.
świetne muffinki, super pomysł na zastąpienie porannej owsianki :)
OdpowiedzUsuń