Składniki:
- 0,5 szk. suchej kaszy kuskus
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 zielonego ogórka
- 1/2 awokado
- natka pietruszki i koperek - według uznania, ale im więcej tym lepiej ;)
- ser feta
- sok z cytryny, oliwa z oliwek lub jak u mnie olej z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- sól, pieprz
- kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy.
- dodajemy pokrojone drobno warzywa, awokado pokrojone w kostkę i posiekane pietruszkę i koperek. Mieszamy.
- dodajemy olej lub sok z cytryny/oliwę i doprawiamy do smaku (pamiętajcie, że dodacie słony ser) i mieszamy ponownie
- na wierzchu układamy ser feta i podajemy :)
uwielbiam takie lekkie warzywa w towarzystwie kasz, a w szczególności kuskusu, świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń