Pod tym linkiem można znaleźć skan oryginalnej książki kucharskiej Oskara Tschirky'ego z Hotelu Waldorf (z którego pochodzi również cudowny Red Velvet Cake, o którym będę bez końca przypominać, bo tego ciasta powinien każdy choć raz w życiu spróbować :) ).
Składniki:
- 2 jabłka
- 1 seler korzeniowy
- 2 łyżki majonezu
- spora garść orzechów włoskich
- odrobina soku z cytryny
- sól, pieprz (ewentualnie)
- jabłka i seler obieramy i kroimy na kawałki.
- wrzucamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy
- orzechy rozdrabniamy (np. wrzucając do woreczka i tłukąc młotkiem do kotletów :) )
- orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni
- przekładamy orzechy do miski i wszystko mieszamy z majonezem.
- jeżeli jest taka potrzeba, doprawiamy solą i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz